ASOCIACIÓN DE EMPRESARIOS DE HOSTELERÍA DE NAVARRA

Mapa de Navarra
Tierra Estella - Urbasa Aralar, Urbasa y Ulzama Pirineos Atlanticos Comarca Pamplona La Ribera Pre-Pirineos Navarra Media Aralar, Urbasa y Ulzama Pirineos Orientales Pirineos Atlanticos Pirineos Orientales Pre-Pirineos Aralar, Urbasa y Ulzama Tierra Estella - Urbasa Comarca Pamplona Navarra Media La Ribera Aralar, Urbasa y Ulzama Toda Navarra

CIF: G31096555 C/ Pedro I, 1-1º · 31007 PAMPLONA Tel.: 948 26 84 12 - Fax: 948 17 27 56

COMPARTIR:
RESERVA ONLINE

ARRIBADA

SORTIDA

FILTRAR PER ZONES

Seleccionar Zona Navarra

SEGUEIX
rutas navarra   senderos
Rutes per Navarra
Senderisme per Navarra
bicicleta   Actividades
Navarra en bicicleta
Activitats

 

circuito de Navarra  
Circuito de Navarra
 

 

Arte Palacios y Castillos Vinos y Bodegas Murallas de Pamplona
Art
Palaus i Castells
Vins i Bodegues
Muralles de Pamplona
Museos Naturaleza Camino de Santiago Museo del Encierro
Museus
Espais Naturals
Camí de Santiago
Museu del Encierro

La persona que se senti a menjar a Navarra, de sobte s'oblida de tots els productes de sabors insípids impossible d'endevinar i descobreix les veritables qualitats d'excel • lents matèries primeres que encara tenen el seu sabor original i es cuinen d'una manera extraordinària. A la taula ens trobem amb la sorpresa que encara hi ha molts artesans, agricultors i cuiners que desenvolupen els seus productes amb l'amor que la tradició només pot proporcionar.

L'horta de Navarra produeix carxofes exquisides, pebrots, principalment els anomenats "piquillo de Lodosa (que acompanyarà el pa i el vi), els cabdells de Tudela, tomàquet, espàrrecs (fins i tot El Rei Joan Carles I va dir" Cojonudos "la primera vegada que els va provar), els pèsols, bledes, enciam ...

Imagini's a continuació degustar una barreja de verdures anomenada aquí "menestra". També és un bon moment per provar la "borraja", verdura poc coneguda a la resta d'Espanya. Si ens agraden els llegums en passar per Sangüesa es pot degustar un plat de mongetes blanques anomenats "pochas".

Navarra és una terra de saboroses carns de vaca com de vedella, costelles de res, productes elaborats amb carn de porc i sobretot el "chorizo" i "longaniza", que, amb pa fregit fan les delícies de molts. No s'oblidi de tots els plats de caça. Depenent de la temporada podem menjar coloms, perdius, guatlles, faisans i senglars.

Navarra té també un peix molt bo per la seva proximitat al mar i també els productes rics dels seus rius cuinat d'una manera original, com la truita de Navarra (amb pernil) i el salmó del riu Bidasoa.

A més, no hi ha festa important que no compti amb un "calderete" menjar a l'aire lliure amb un foc de branques amb patates, xai o conill i tomàquet o un "ajoarriero", és a dir, el bacallà amb patates, tomàquets i pebrots. En Ujué ha de menjar les molles de pastor "i" ametlles garrapinyades.

Per les postres, podem triar entre els formatges de Roncal o Idiazábal, exquisit, o la "cuajada" de Ulzama, les fruites de Navarra i, especialment, les cireres i els préssecs de Milagro.

El vi bé mereix un capítol a part. Però, com a coronació d'un bon àpat, podem prendre un petita copa de "patxaran" Navarro fet a casa.

 

 

  Esparragos de Navarra Navarra Gastronomía
 

Restaurantes de Navarra

Navarragastronomia.com

 

Navarra es troba en una situació estratègica al situar-se en el quadrant nord-est, el més industrialitzat de la Península Ibèrica. Gaudeix d’excel•lents comunicacions amb mercats espanyols i estrangers al disposar, en el Nord, amb 143 quilòmetres de frontera amb França i, per tant, amb el centre d'Europa.

En aquest tram hi ha quatre passos fronterers amb els quals es manté una activa fluïdesa amb els restants països de l’àrea comunitària.

 

En el Sud, la conca de l'Ebre es converteix en la ruta tradicional cap al Mediterrani, amb vies de comunicació per autopista i ferrocarril cap als ports de Barcelona, Tarragona i València. La comunicació amb els ports de l’Atlàntic es realitza per l'Oest, on està el País Basc i la seva concentració industrial amb sortides al mar en les poblacions de Pasajes i Bilbao.

 

Autopistes, ferrocarril (www.renfe.es) i fàcil accés als ports propers es complementa amb l’aeroport de Pamplona, on aterren diàriament avions procedents de Madrid i Barcelona, a més de vols especials procedents diferents punts d'Espanya i sobretot d’altres països europeus amb fins econòmics i turístics. (www.iberia.com).

 

En l’aeroport de Bilbao, a 150 kms, aterren vols de Volare (www.volareweb.com), Easyjet (www.easyjet.com) i Hapag-Lloyd (www.hlx.com). Des Biarritz i Saragossa hi ha possibilitat de volar amb ryanair (www.ryanair.com).

 

        Cudradillo

AUTOBUSES

  Cudradillo

TAXI

  Cudradillo

AVION

  Cudradillo

TREN

       

 

Plànol Pamplona

archivo pdf icono imagen

Plànol Navarra

archivo pdf icono imagen

Avís Legal | Protecció de Dades | Associació de Càmpings de Navarra. C/Pedro I, 1-1º - info@campingsnavarra.com | Diseño ANET